ŠKORNJI HODGMAN

Hodgman je podjetje, ki je bilo ustanovljeno 1838 v Massachusettsu, ZDA in se je med prvimi pričelo ukvarjati z izdelavo ribiških škornjev, vendar je bilo prisotno samo v ZDA. Sedaj pa je njihov lastnik Purefishing in škornji Hodgman se prodajajo tudi v Evropi.

Hodgmanova zaveza

Pri Hodgmanu pravijo: vedno se potrudimo in naredimo tudi »korak več«, da razvijemo in naredimo izdelke, ki bodo kos tudi najtežjim pogojem. Hodgman temelji na načelu, da ne začne prodajati novega izdelka toliko časa dokler ga ne stestirajo do te mere, da so prepričani, da ne morete najti boljšega izdelka na tržišču. Zato je Hodgman priznam kot eden izmed najstarejših in najbolj spoštovanih imen pri izdelavi škornjev in oblačil. Dejstvo je da je podjetje Hodgman začelo obratovati leta 1838 in da so najverjetneje izdelali prve ribiške škornje na svetu. Danes Hodgman vodi v načrtovanju in proizvodnji ribiških oblačil, ki dihajo in so nepremočljiva.

Garancija

Hodgman jamči prvemu kupcu za svoje izdelke za izdelavo in material za obdobje 1 leta od dneva nakupa. Hodgman ne priznava garancije za izdelke, če se ti uporabljajo v komercialne namene. Prav tako ne jamči za nepravilnosti, ki so nastale zaradi mehanskih in namernih poškodb, sprememb ali nepravilne nege – vzdrževanja.

Škornji Hodgman modela Aesis Sonic in Aesis Sonic Digi

Škornji Hodgman Aesis Sonic in Aesis Sonic Digi

so izdelani iz 5 slojnega blaga z membrano,

ki je uporabljen na nogah in zadnjici. Iz 4 slojnega pa so narejeni predeli okrog pasu in do prs, ki ima prevleko za odbijanje vode (DWR). Škornji so sestavljeni s tehniko ultrazvočnega varjenja– Sonic 2.0,

kjer se ne uporablja klasična igla in posledično se blago ne preluknja. Vsak spoj je še dodatno ojačan z vodoodpornim trakom, ki še dodatno preprečuje vdor vode v škornje. Škornji so krojeni tako, da so predeli kjer je večja možnost za puščanje izpuščeni. Na nogah so spoji samo na zunanji strani, med nogami pa so spoji izpuščeni, kjer so škornji najbolj obremenjeni. Škornji imajo sistem naramnic s katerimi lahko škornje spremenimo v škornje do pasu, brez snemanja naramni. Na prednji strani sta dva žepa z YKK zadrgo, en večji vodoodporni za škatle z muhami in en manjši za shranjevanje predvrvic. Tudi na notranji strani je en večji vodoodporni žep. Dodan je tudi nastavljiv elastičen pas. Škornji imajo na zadnji strani D-RING za nošenje podmetalke. Neoprenski nogavici sta narejeni iz 5 mm debelega neoprena in so anatomsko oblikovani za levo in desno nogo. 

Škornji imajo možnost na namestitev CORE INS. To je enostavno vstavljiv notranji hlačni sistem (enostaven tudi za odstavitev), ki je zračen in vzdržuje toploto tudi če se v škornjih nabere znoj ali kondenz. 

 

KUPI IZDELEK